Jump to content

Hasznos tippek a kopaszodás lassítására

2015. 09. 30. 12:30

A kopaszodás oka lehet genetikai, de az általános kimerültség és a vashiány is állhat a hátterében. Épp ezért befolyásolható a hajnövekedés üteme, ha nem öröklött tényező áll a hátterében.

A kopaszodás nőket és férfiakat egyaránt érinti. Az élet bármely szakaszában jelentkezhet (az öröklött hajhullást leszámítva), ha túlzott stressz vagy nem megfelelő életmód jellemző az ember mindennapjaira.

A kopaszodás megfékezése sokféle módon elkezdhető. Többek közt, érdemes minél több vasban és vitaminban gazdag ételt fogyasztani, mert az „éhező” fejbőr nehezen tud új hajszálakat termelni. Gyógynövényekkel is sokat lehet tenni a fejbőr és haj egészségéért, mivel léteznek olyan természetes serkentők, melyek a fejbőrre hatnak, így fokozva a hajszálak növekedését.

Hatékony hajnövesztő szerként tartják számon az eukaliptusz olajat és a szezám olajat, de az áloe- vagy jojobatartalmú samponokat is. Hatékonyságuk abban rejlik, hogy tartalmazzák a fejbőr és lemezkék számára szükséges tápanyagokat (B-komplex, B6-vitamin, E-vitamin), melyek az ideális hajnövekedéshez elengedhetetlenek.

Ha hajhullástól szenved, az alábbi készítmények bármelyiké használja heti rendszerességgel (minimum kétszer), és a kopaszfoltok szépen lassan újra dús hajkoronává alakulnak.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: huffpost.com)