A klimatizált környezet ugyan segít jobban elviselni a hőséget, de a szervezet nehezen alkalmazkodik a hirtelen bekövetkezett hőmérséklet-változásokhoz, ráadásul a mikroorganizmusok is szeretik a nedves közeget.
Az egészségtelen ételekkel, környezeti szennyezőanyagokkal torpedózott máj sajnos nem tudja kellőképpen ellátni a feladatát. Van azonban néhány zöldség, amivel támogathatod a működését.
Ne ess pánikba, így szedd össze magad!
Egy európai állatkert megvásárolt egy nagy barnamedvét egy utazó cirkusztól. Ez a medve egész addigi életét egy alig négy méter hosszú ketrecbe zárva élte. Minden éber óráját azzal töltötte, hogy hatalmas fejét lassan ingatva bejárta ketrece szűkös terét: négy méter előre, négy méter vissza. Az emberek, akik elmentek megnézni, kíváncsiak és kegyetlenek is voltak. Néhányan cigarettacsikkeket dobtak a ketrecbe, hogy megégetve talpát megállítsák menetelését. Valaki olyanhúspogácsával etette meg, melybe üvegszilánkok voltak belesütve. A medvemajdnem elvérzett.
A transzzsír a táplálékunkban előforduló molekula. Természetes formájában nem, de mesterséges formájában veszélyes. A növényi olajokat hidrogén-molekulákkal szilárdítják, így jön létre a transzzsír.
A WHO szerint már napi 2 gramm transzzsír fogyasztása kockázatos lehet.
Ehhez képest Magyarországon az átlagos lakossági fogyasztás: 6,8 gramm/nap (az egyes élelmiszercsoportokból a legmagasabb transzzsírsav-tartalmú termék fogyasztása esetén). Ez a WHO ajánlásának több mint 3x-osa.
Egyél almát minden nap!
Az alma fontos B1 -vitaminforrás, ami az idegsejtek, és az izmok működéséhez nélkülözhetetlen. Héja tele van antioxidánsokkal, melyek védik a bőrt az öregedéstől és segítenek a daganatok megelőzésében.
Törődj hatékonyabban az ínyed, és a fogaid állapotával!
A stressz, a cukorban, sóban, zsírban gazdag táplálkozás, az elhízás, a mozgásszegény életmód és a dohányzás egyértelmű rizikófaktorként szerepelnek a szív-és érrendszeri betegségek előfordulásában.
A cukorbetegség (diabétesz mellitusz) olyan állapot, amely kezelés nélkül magas vércukorszinttel jár. A betegség oka a hasnyálmirigy által termelt inzulin teljes, vagy részleges hiánya, illetve az elégtelen inzulinhatás. A cukorbaj okozta tünetek számos szerv működését károsíthatják.
A WHO által ajánlott éves beviteli mennyiség 9kg. Erre az átlag fogyasztó még 19 kg-ot rátesz. Igaz, hogy ebben a mézfogyasztás is benne van, de ez nem segít a statisztikán.
Életünk egy utazás, mely során akkor válunk “hőssé”, ha az időről időre bekövetkező nehéz helyzeteket megtanuljuk máshogy kezelni. Amikor nem a megszokott módon közelítjük meg a problémákat, hanem más látószögből tekintünk rájuk.