Jump to content

Határozott támadás a herpesz ellen, két dologgal

2018. 08. 08. 09:05

A kellemetlen, és látványos vöröses foltok mindig a legrosszabbkor bukkannak fel. Gyors megoldásként szerencsére az almaecet és a jég mindig van kéznél, így a herpesz már csírájában elfojtható.

A herpesz vírus a bőr alatti szövetekben vagy az ahhoz közeli idegsejtekben van nyugalmi állapotban. A vírus felbukkanása annak típusától és az embertől függ, mert sok olyan vírusgazda van, akiknél soha nem jelentkezik a herpesz, míg másoknál más a stresszesebb időszak is elősegíti annak kiújulását.

A herpesz kialakulását bizsergető vagy viszkető érzés jelzi, ami a hólyagok felbukkanása követi. Az érintett terület vöröses, érzékeny. Jó hír viszont, hogy a legtöbb herpesz saját magától elmúlik.

A fertőzés a levegőn keresztül vagy a tárgyak közvetlen érintésével is terjed, nem beszélve a testi érintkezésről.

A szervezet normális védekezőképessége felkészült arra, hogy ha elpusztítani nem tudja, legalább kordában tartja a herpeszt. Felbukkanása az immunrendszer meggyengülésével hozható összefüggésbe. A hosszú ideig tartó stressz, kimerülés, savas emésztési zavar, menstruáció, érzelmi zavar mind-mind hozzájárul a kialakuláshoz.

A herpesz teljes kialakulásának kb. 2 nap szükséges, de ezt nem kell megvárni, ugyanis már az első árulkodó jelek felbukkanásakor be kell vetni a jég és almaecet kombinációját, ami fél nap alatt eltüntetni, vagy mindenképp minimalizálja a herpesz kialakulását.

A herpesz-kezdetre hegyezz jeget, és minél több ideig hagyd rajta. A hatás maximalizálásának érdekében kend be előtte almaecettel.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)