Jump to content

Desszert egészségbarát kivitelben: zabkása áfonyával

2018. 12. 07. 09:05

Kell ennél finomabb, egészségesebb, kalóriaszegényebb finomság a hétvégére?

Az elkészítése nem igényel többet néhány percnél, mégis hosszan tartó élvezetet nyújt, ami a család legkisebb tagjait is leveszi a lábáról. Az ünnepi lakomák előtt kiváló reggeli, de esti levezetésnek vagy ebéd utáni nasinak is kiváló.

Hozzávalók:

- 6 evőkanál zabkorpa
- 1 liter rizstej
- ½ görögjoghurt
- 350 gramm fagyasztott áfonya
- 1 evőkanál méz

Elkészítése:

Keverd el a zabkorpát a rizstejjel, és add hozzá a mézet. Kevergesd, amíg a zabkása besűrűsödik közben add hozzá a joghurtot, és főzd addig míg a massza állaga kissé folyós, ragacsos állagú nem lesz.

Közben olvaszd fel az áfonyát egy kevés forró vízben, és ha szeretnéd, áztasd egy kicsit mézben. Végezetül öntsd a kész kását tálkákba és a tetejére tedd az áfonyát.

 

Kövess minket a Facebook oldalunkon is!

(Forrás: szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)