Jump to content

Krumplisütés újraértelmezve

2016. 08. 24. 09:05

Egy jó sült krumplinál a koplalással töltött nap után nincs is jobb. Viszont ha a krumplipüré, főtt krumpli, hasáb vagy krokett nem nyújt már újat, próbálja ki ezeket az változatokat, a krumplisütés újraértelmezéséhez.

Először is a fokhagymás krumpli rejtelmei következnek. Nem kell hozzá más, mint felszeletelt burgonya közé fokhagyma vaj és egy kis darált fokhagyma, só bors, és apróra vágott petrezselyem. Szépen egymásra helyezve a hozzávalókat, az egészet öntsük nyakon cheddar sajttal, rakjuk be a sütőbe míg ropogósra nem sül, és kész is.

Otthoni készítésű krumplis chips is készíthető, ha épp ahhoz lenne kedve. Nem kell mát tenni hozzá, mint felkarikázni a burgonyát – egy kis héjat lehet rajta hagyni – a serpenyőbe tenni –vagy grillre -, öt percig sütni, aztán ízlés szerint ízesíteni.

Az extra ropogós falatokért grillezni kell. A burgonyát főzzük sós vízben kb. 10-20 percig, amíg részben megfő, majd hagyjuk kihűlni, vágjuk szeletekre, húzzuk nyársra – közé fokhagymát érdemes tenni –és kb. 10 percig grillezzük. Az eredmény ropogós, finom burgonya.

Végül érdemes kipróbálni a tepsis sajtos burgonyát is. Szeleteljük fel a krumplit, helyezzük el egy olajozott tepsiben és tegyünk rá a cheddar sajtot. Majd keverjünk össze sajtot és lisztet, sót és borsot, hintsük be vele a krumplit majd végül öntsünk az egészre egy kis porhát sovány tejet. A furcsa összeállítás végén ropogós és nagyon finom tepsis krumplit kapunk, amit önmagában is élmény fogyasztani.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: amerikanki.com