Jump to content

Hangolódj a tavaszra könnyed, isteni ételekkel

2020. 03. 08. 08:30

A szervezetünk tavaszi átállását néhány finom fogással is segíthetjük. A vitaminban és tápanyagokban gazdag receptek segítenek leküzdeni a tavaszi fáradtságot, és energiaszintünket is maximalizálják.

Tavasszal energia és tápanyagraktárain gyakorlatilag kiürülnek, ezért lesz úrrá rajtunk a tavaszi fáradtság. A testet-lelket megviselő télből-tavaszi átállást azonban néhány étel megkönnyítheti, főként azok, amelyek az összes tavaszi tápanyagot tartalmazzák, amire szervezetünknek szüksége van!

Almás céklás saláta sajtkrémmel

Kiváló finomság, akár reggeli akár vacsora gyanánt. Laktató, és tele van vitaminokkal, sőt valóságos íz élményt nyújt friss kenyérre kenve. Amire szükséged lesz:

- 20 dkg ecetes cékla
- 1 db alma
- só
- bors
- 25 dkg tejszínes sajtkrém
- 1 db zöldpaprika
- 2 szál újhagyma
- 4 szelet barna kenyér

Elkészítése

A céklát leszűrjük és lecsepegtetjük, majd vékonyan felcsíkozzuk, és összeforgatjuk a meghámozott, kimagozott, durvára reszelt almával. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzákeverjük a sajtkrémet. A salátát a hűtőbe tesszük 30 percre, hogy ízek összeérjenek.

A megmosott, szárazra törölt paprikát kimagozzuk, majd karikákra vágjuk a megtisztított újhagymával együtt, és a salátába forgatjuk. A kenyérszeletekre halmozva kínáljuk. Céklacsírával és ízlés szerinti zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.

Csirke gombasalátával

Főfogásnak kiváló, és a szokásos csirkét is feldobhatjuk egy kicsit a gombasalátával. Amire szükséged lesz hozzá:

- 1 doboz gomba, vékonyra szelve, hámozva
- ½ csésze petrezselyemlevél
- ¼ csésze extra szűz olívaolaj
- ¼ csésze friss citromlé
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- só, frissen őrölt bors
- 4 darab kicsontozott csirkemell
- 2 evőkanál majonéz
- ½ csésze reszelt parmezán

Elkészítése

Az első öt összetevőt tett egy tálba (a gombát a legvégén, miután megfőtt), majd öntsd nyakon sóval és borssal. Hagyd állni, közben pedig készítsd el a gombát, és főzd addig, míg puha nem lesz. Ha megvan a gomba, keverd össze a tálban várakozó alapanyagokkal és kész is a sali.

A csirkét közben helyezzük az előmelegített (250°C fok) sütőbe, miután megfűszereztük, a majonézt és a sajtot is hozzáadtuk. A puhább eredmény érdekében fedjük le alufóliával. Süssük öt percig, majd olajon folytassuk a pirítást.

Ha kész, a gombasalátával tálaljuk!

Epres smoothie

Desszertnek jöhet egy kis eper, ami már a boltok polcain várakozik. Amire szükséged lesz hozzá:

- 5 db eper
- 2 csésze joghurt
- ½ csésze narancslé
- ½ csésze fehér cukor
- ½ csésze víz
- ¼ evőkanál kardámom

Elkészítése

Tedd az összes hozzávalót egy mixerbe, keverd össze, hagyd pihenni, majd kész is!

(Forrás: szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)