Jump to content

Karácsonyielőtti budget inspiráció: mogyoróvajas csirke

2017. 11. 30. 13:38

Alig 50 perc szükségeltetik a teljes elkészítésre, ami egy kezdő főzési tudományát sem haladja meg. Ráadásul olcsó, és finom. Kell ennél több az Amerikából exportált recept magyarkonyhába vételére?

Noha még bő három hét van az ünnepekig, nem árt már most begyűjteni a legjobb recepteket, amelyeket gyorsan és viszonylag alacsony költségvetéssel el lehet készíteni. Ha egy kis újítást is vinnél a szokásos menübe a mogyoróvajas csirke tökéletes választás.

Mogyoróvajas csirke

Hozzávalók:

- 2 evőkanál növényi olaj
- 8 bőrnélküli csirkecomb, feldarabolva vágva, de csirkemellből is készíthető
- 1 fokhagyma
- 2 piros chili, apróra szeletelve
- 2 teáskanál friss gyömbér
- 2 teáskanál masala (ettől picit pikánsabbá válik)
- 100g mogyoróvaj
- 400 ml kókusztej
- 400g apróra vágott paradicsom
- 1 kis csokor koriande (½ apróra vágott, ½ levelek külön)
- pörkölt mogyoró
- főtt basmati rizs

Elkészítése

Egy evőkanálnyi olajon süssük a csirkét közepes lángon. Egy másik serpenyőbe tegyük a fokhagymát, a chilit és a gyömbért és pirítsuk 1 percig, majd adjuk hozzá a masalát. Ezután jöhet a mogyoróvaj, a kókusztej és a paradicsom. Pároljuk az alapanyagokat.

Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a csirkét, tegyük bele az apróra vágott koriandert, és főzzük 30 percig a csirkét és a mártást, míg az sűrűvé nem válik.

Tálaljuk a maradék korianderrel és a pörkölt földimogyoróval megszórva. Köretnek mehet a rizs.

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)