Jump to content

A hosszú élet titka? Egy 107 éves férfi tanácsai

2016. 11. 10. 17:05

Antonio Docampo García, aki 107 éves korában hunyt el, a hosszú élet titkát a vörös bor rendszeres fogyasztásában vélte felfedezni.

A világ egyik legidősebben elhunyt nyugdíjasáról készített riportot a Telegraph, amiben arról faggatták a családtagokat, hogy mi lehetett a titka annak, hogy a férfi megélte a több mint száz éves kort.

A családtagok egybehangzóan a bort nevezték meg, mint titkot. Antonio Docampo García fia szerint, apja napi négy litert ivott a nedűből: „kettőt az ebédhez, kettőt a vacsorához. Amikor mindenki idehaza volt, akkor megesett, hogy kétszáz liter bor is elfogyott, de ő sosem volt részeg.”

Az idős úr állítólag nem is ivott vizet, csak a vörös nedűt kortyolta. Antonio Docampo García-nak egyébként volt egy saját szőlő födje, és egy vállalkozása a Bodegas Docampo, mely saját borait exportálta.

Mr. Docampo unokaöccse, Jerónimo Docampo, aki átvette a szőlőföldet és a vállalkozást azt mondta: „ha egy évben 60 000 litert termelt, abból megtartott úgy 3 000 litert magának. Mindig azt mondta, hogy ez a hosszú élet titka.”

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: insightmine.com)