Jump to content

Talpmasszázs az egészségért

2017. 05. 11. 17:00

A talp a szervezet egészségtérképe, nemhiába ajánlják a masszázsterapeuták az izomgörcsökkel, zsibbadással, feszültséggel teli emberek számára a talpmasszázst.

A mindennapok során rengeteg inger éri a testet, és a lábakra is hatalmas teher hárul. Sétálni, futni, edzeni, talpon lenni egész nap megerőltető feladat, így nem csoda, ha estére megadja magát a talp.

Ilyenkor nincs más hátra, mint egy kiadós masszázzsal kényeztetni az alsó végtagot, ami nem csak relaxációs szempontból hasznos, hanem az egészségre is jó hatással van. A talpon rengeteg idegvégződés fut keresztül, melyek összeköttetésben vannak testünkkel és szerveinkkel. Épp ezért bizonyos részek megfelelő technikájú masszírozásával növelhetjük a természetes regenerációt és fájdalomcsillapító hatást is elérhetünk.

Már a keleti gyógyászatban is igen fontos szerepe volt a talpmasszázsnak, mivel bizonyos pontok masszírozásával, ingerlésével, befolyásolható a szervezet működése, továbbá kedélyállapotunkra, anyagcserefolyamatainkra és emésztésünkre is jó hatással van.

A talpunkon található pontok egyféle térképnek tekinthetőek a szervezetünk normál működéséhez, ugyanis a különféle pontokat érintve enyhíthetőek a szervi-lelki panaszok.

A talpunkon hét fő akupresszúrás pontot különíthetünk el. Mindegyik más-más szervre irányultan fejti ki jótékony hatását. A talpmasszázs nem csak fizikai problémára, de mentális problémára, stresszre, depresszióra, valamint táplálkozási zavarok és és étvágytalanság leküzdésére is egyaránt megoldás lehet.

 

(Forrás: szeniormagazin.hu l Kép: tuzkor.hu)