Jump to content

Aranyér panaszok? Próbáld ki a vadgesztenyés ülőfürdőt!

2017. 02. 28. 19:05

A vadgesztenye igazán hasznos kis teremtmény, mely a szervezet számára gyógyír számos problémára, többek közt a láthatatlan ellenségre: az aranyérre is.

A vadgesztenye hatékony gyógyszere a szervezet bizonyos pontjain felbukkanó betegségeknek. Alkoholos kivonatát krónikus hasmenés, és szélgörcsök ellen ajánlják, míg a belőle készült teát a vénák erősítésére. A rossz vérkeringést is igyekszik stabilizálni, ezen kívül támogatja az immunrendszert, az idegrendszert és a sejtek optimális működését is.

Az aranyér ellen sokat lehet tenni, főleg az étkezési szokások megváltoztatásával, és a rostban gazdag ételek fogyasztásával, és több növényi eredetű étel rendszeres bevitelével.

Ám nem csak az étrend megreformálása, hanem a különböző természetes gyógymódok is sokat javítanak az ember állapotán. A népi gyógyászat a visszér és aranyér enyhítőjeként tartja számon a vadgesztenyét, melyből készített ülőfürdő gyógyhatású.

Elkészítése: 2 evőkanálnyi morzsolt vadgesztenye-levelet és 2 evőkanálnyi vadgesztenye-lisztet forrázzunk le 3 dl vízzel, majd 8-10 perc után szűrjük le. A főzetet öntsük a fürdővízhez.

Hasonlóan hasznos lehet a problémára a zsályafürdő is.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)