Jump to content

Tenyérmasszázzsal a jó közérzetért

2016. 07. 27. 16:00

A szervezet képes a természetes regenerációra, amit mi magunk is fokozhatunk, például a tenyér bizonyos pontjainak megérintésével. Hol keressük őket?

Minden szervnek megvan a maga érintési pontja. Ha azokat rendszeresen masszírozzuk az alternatív gyógyászat szerint javulást érhetünk el. De ha azt nem is, legalább relaxálunk. Eláruljuk, mit kell keresni a tenyéren.

Hüvelykujj: Segít leküzdeni a depressziót és szorongást illetve a gyomorproblémákon is segít. Érzelmi stabilitás és pszichés túlterheltség esetén ezt a pontot kell masszírozni.

Hüvelykujj alsó fele: A pajzsmirigy és a légzési nehézségek pontja, ami még a köhögésért is felelős.

Mutatóujj: Az ürítéssel kapcsolatos dolgok futnak össze benne. Akkor kell masszírozni, ha vese- és húgyhólyagproblémák állnak fenn illetve izomfájdalom, gyomorégé, fogfájás és hátfáját.

Középső ujj: Kedélyjavítás érdekében szükségeltetik nyomkodni, sőt az ingerlékenységet is csökkenti, ha néhány percig masszírozzuk. Mindegy „mellékhatása”, hogy a máj és epeműködését is fokozhatjuk vele.

Gyűrűsujj: Hasonlóan a hüvelykujjhoz a légzőszervi problémák javulását segíthetjük elő masszírozásával és vastagbél okozta emésztési problémáktól.

Kisujj:  A vékonybél és szív zónája. Javíthatja az önbizalmat, aggodalom, bizonytalanság, puffadás, és emésztési problémák esetén is ez a pont lehet a megoldás.

A tenyér külső része: a vércukorszint optimalizálásáért felelős.

A tenyér közepe: természetes stresszcsökkentő pont.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com