Jump to content

Ezért fogyassz ősszel is zöldségleveket!

2017. 10. 29. 15:00

A hideg hónapokban hajlamosak vagyunk rá, hogy a folyadékfogyasztást és az egészséges, változatos táplálkozást is háttérbe szorítsuk. Erre a problémára egy csapásra megoldást kínálnak a zöldség-és gyümölcslevek.

Válassz olyan ízletes zöldséglevet, amely biológiailag termesztett zöldségek levét tartalmazza és a kíméletes gyártási eljárás megőrzi a zöldségekben található vitaminokat és ásványi anyagokat. 

Sárgarépalé és savanyúkáposztalé segíti a szervezet normál működését

Természetesen otthon is készíthetsz zöldségleveket, de rohanó életmódunk mellett egyszerűbb, ha előre megvásárolható, minőségi leveket választasz! A bio savanyúkáposztalé például kiváló választás lehet, hiszen biológiai termesztésű, kalóriaszegény fehérkáposztából készül tejsavas erjesztéssel. Táplálkozásunk fontos alkotóelemei a fiziológiailag értékes tejsavak. Alacsony kalóriatartalma révén pedig fogyasztása szénhidrátszegény étrendnél is megengedett és lékúrához is ajánlott.

Egész évben igazi jolly joker a sárgarépalé is, amit tavasszal az egészséges szép barna bőrért iszunk, viszont ősszel és télen is nagy szüksége van a szervezetünknek, így iktasd bele ezt a zöldséglevet is a mindennapi étrendedbe! Jó, ha tudod, hogy a bétakarotint a szervezet a répaléből jobban fel tudja venni, mint magából a zöldségből. Már 100 ml sárgarépalé fedezi a napi bétakarotin-szükséglet egészét, amelyből a szervezet A-vitamint állít elő. A sárgarépában található még számos ásványi anyag, B-komplex, C-, E- és K-vitamin.

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)