Jump to content

A kézműves sör és a menopauza tünetek csökkenése

2017. 10. 23. 17:35

Bármennyire megdöbbentő a kettő közt van összefüggés, sőt! A klimax okozta hőhullámok, migrén és inszomnia ellen a Portsmouth Brewery tudósokat megszégyenítő megoldással rukkolt elő.

A New Hampshire-i Portsmouth sörfőzde elkészítette az első olyan kézműves sört, a Libeerationt, amit kifejezetten a „menopauzás nők számára készítettek".

Az aranyszínű, különleges hatóanyagú sört a sörfőzde szakemberei és egészségügyi specialisták együttműködésének gyümölcseként látott napvilágot. Nem titkolt céljuk ezzel az volt, hogy a sokszor „elfeledett célcsoportot” is megszólítsanak.

Klimax – röviden és tömören

A klimax első jelei a 48-50 éves kort betöltött nők körében jelentkeznek leggyakrabban. A menopauza nem más, mint a nemi hormonrendszer (a progeszteron és az ösztrogén szint) változásával, és a menstruáció jelentkezésének ritkulásával, majd elmaradásával járó jelenség, amely időszak számos kellemetlen tünetet hordoz magában.

Az érintett hölgyeket hőhullámok, izzadás, álmatlanság, fokozott bőr és nemi szervi szárazság, hízékonyság kísérti, és keseríti el. Jellemzőek a hangulatváltozások, a sírósság, és túlzott érzékenység napirenden előfordul, de depresszió is jelentkezhet. A nemi étvágy vagy megnövekszik, vagy lecsökken, de gyakori az inkontinencia is. Mivel a menopauza igen sokrétű tünetegyütteseket produkál és a szervezet számos pontján fejti ki hatását, így komplex gyógymód és gyógyszer nincs ellene, de bizonyos hormontartamú készítményekkel könnyíthetünk az állapoton.

A kézműves sör, ami úgy hat, akárcsak a gyógyszer

A kézműves sörök új generációja a fent említett tüneteket kívánja a lehető legelviselhetőbb mértékig lecsökkenteni. Ezt a szakemberek a sör hatóanyagtartalmával kívánják elérni. A Libeeration névre keresztelt szeszes ital olyan összetevőket tartalmaz, mint a citromfű, a csalán és a kamilla, amelyek együttes ereje képes megnyugtatni a menopauza gyakori tüneteit, beleértve az alvászavarokat és a hangulatváltozásokat is.

„Évekbe telt, míg ezt az elképzelést bevittük a piacra” - mondta Standardnak a Portsmouth Sörgyár tulajdonosa, Joanne Francis. „Meg akarjuk változtatni a menopauzát körüllengő negatív mentalitást, és sokkal inkább annak felszabadító aspektusát láttatnánk” – tette hozzá a sörgyár tulaja. „Vicces, őrült a szó jó értelmében, és teljesen más: ez volt a mi célunk, hogy elérjük azokat a nőket, akik tényleg tudják, milyen a menopauza.”

A kifejezetten klimaxoló nők számára készített sör ötlete, már hat évvel ezelőtt is felmerült ötletszinten, de a megvalósítás akkor elmaradt. Most azonban már kereskedelmi forgalomban is megvásárolható a menopauza tüneteit enyhítő kézműves sör.

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)