Jump to content

Készülj a tavaszra természetes arcolajjal!

2017. 02. 26. 15:25

Az esős, hideg idő nem csak a szervezetet, hanem a bőrt is megviseli. Arcod védelméről az arcolaj használatával tudsz leginkább gondoskodni. Tudj meg többet róla, hogy hasznosíthasd a mindennapokban.

A boltok polcai roskadásig vannak különféle arcolajokkal. A legnépszerűbb mostanában a jojoba és az argán olaj. Ezen kívül a gránátalmából, mandulából, kókuszból készült változatok is léteznek.

Az arcolajakról mégis beszélhetünk általánosságban, mert feladatuk ugyan az: táplálni, és regenerálni a bőrt. Bőrhelyreállító hatásukra főként az őszi és téli időszakban van nagy szükség, amikor a természet nem kíméli az embert.

Az arcolajokban megtalálható vitaminok, ásványi anyagok, zsírsavak a bőr hidratáltságához, regenerációjához nagyban hozzájárulnak, illetve a szél okozta arcpírt is eltüntetik. Hatékonysága egy csepp hidratáló krémmel még jobban fokozható. Az arckrémek a ráncok megjelenését is késleltetik, hiszen sejtszinten képesek a bőrt „tápanyaghoz” juttatni, mely ezáltal nem ereszkedik meg, nem válik petyhüdté. Az arcolajok az öregedés gátló tulajdonságuk mellett gyulladáscsökkentő és pórus összehúzó tulajdonsággal is rendelkeznek, ezért pattanásos, mitesszeres bőrrel valódi csodát tesznek. Bármilyen bőrtípusra használhatók, mert az adott felszínhez igazodva fejtik ki jótékony hatásukat.

Házilag, természetesen!

Készítsd el saját arcápoló olajad, néhány alapanyagból. Amire szükséged lesz:

  • 5 evőkanál barackmag olaj
  • 1 evőkanál jojoba olaj
  • 1 evőkanál gránátalma olaj
  • E vitamin (a kapszulás változatból két szem)
  • 10-10 csepp illóolaj (rózsa, levendula, aloe vera, rozmaring)

Elkészítése

Az alapanyagokat öntsük össze egy üvegcsébe, majd alaposan rázzuk össze. Ajánlatos fénytől mentes helyen tárolni. Ami a felhasználását illeti keveset használjunk belőle, de heti rendszerességgel!

Az alap arcolajat fel lehet egy kicsit turbózni. Hogyha extra száraz a bőrünk, akkor a barackmag olaj helyett avokádó olajat, zsíros bőrnél pedig mogyoró olajat használjunk.

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)