Jump to content

Tippek az egészséges, fiatalos hajért

2017. 01. 26. 09:05

Sok nő csodálkozik azon, hogy miért nem vastag, erős és fényes a haja, miközben már minden praktikát bevetett. A válasz nagyon egyszerű, általában rossz szokásaink kombinálásából fakad. Skaught Gibson, az elismert és híres Las Vegas-i Josephine Skaught Hairdressing Szalon tulaja, elmondja a tutit, amitől új életre kel a hajzat.

Tanácsai között csupa egyszerű dolog szerepel, amihez nem kell méregdrága kencéket és szereket összevásárolni, csupán csak oda kell egy kicsit figyelni. Nos lássuk!

Hányszor mossunk hajat? Ez a kérdés állandó vitatéma, és igazából senki sem tudja, mit higgyen. A szakértő Gibson szerint, viszont elég hetente kétszer-háromszor hajat mosni, ugyanis, ha ezt többször tesszük, pont az ellenkezőjét érjük el vele. S mindennapi mosással olyan természetes olajokat mosunk ki a fejbőrből, amelyek annak táplálására, hidratáltságára, és egészségességének fenntartására hivatottak. A férfi itt már át is tér egy másik tényezőre, ami nagyban károsítja a hajat:

Kerülni kell a hajszárítást. Ezt azzal magyarázza, hogy a folytonos (a mindennapi hajmosást követő szárításnál főleg) forró hő, fejbőrre történő sugárzása miatt a hajhagymákat védelmező lemezkék lebomlanak, ezáltal a hajszálak könnyen kihullnak.

Samponozni csak a fejbőr elülső részét szabad, a haj többi részét viszont csak balzsammal és kondicionálóval lehet megmosni. A sampont természetesen leöblíthetjük úgy, hogy a haj többi részét is érje, de mosni csak az elülső részt szabad.

Öblíteni, hideg vízzel kell! A forró vizes leöblítés ugyan azt eredményezi, mint a hajszárító, így azt hideg vízzel kell helyettesíteni, mivel az összezárja a lemezkéket.

A fésű milyensége, és a fésülés erőssége is befolyásolja annak állagát. A túl erős fésülés megtöri a hajszálakat, és a kevésbé erőseket –melyek még erősödhetnének – kihúzza.

A frizura készítés során tartózkodjuk az állandó – minden napos- lófarok, összegumizott haj és hasonlók viselésétől, ugyanis ezek maradandó károsodást okoznak, hiszen egész nap húzzák a hajat.

Gibson azt javasolja, mielőtt bármit is kezdenénk a hajjal, várjuk meg míg saját magától fésülés és formára igazítás nélkül megszárad. Ezt azzal indokolja, hogy míg a haj nedves vagy vizes, sokkal törékenyebb, mint amúgy.

Természetesen a szakértő is felhívja a figyelmet arra, hogyha tehetjük, használjunk inkább természetes összetételű, organikus vagy otthon készített hajápolókat és samponokat. Ezek elkészítéséről itt találsz bővebb instrukciókat. Ennyi volna a las vegasi sztárfodrász tanácsa a hajat illető mindennapokra.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pexels.com)