Jump to content

Flavonoidok az egészség őrzői

2016. 10. 01. 09:05

A flavonoidok a jó közérzet és a szervezet egészségének őrangyalai. Ön tudja, mire jó és miben található a furcsa hangzású vegyület?

A flavonoidok szervezetre gyakorolt hatását rengeteg kutatás vizsgálta. Ezek tükrében, jelenlegi ismereteink azt támasztják alá, hogy számos kedvező hatással bírnak.

A flavonoidok serkentik az antioxidánsok szabad gyökök elleni küzdelmét, illetve helyreállítják a keringési zavarokat és elősegítik a sejtek könnyedebb oxigénfelvételét. Ezen felül az emésztés és anyagcsere folyamatokban is fontos szerepet játszanak, valamint csökkentik a sugárkezelések mellékhatásait. A kapcsolódó szakirodalom hangsúlyozza, hogy fogyasztásuk fontos szerepet játszik a betegségmegelőzésben.

A flavonoidok elsődleges forrásai a hagymafélék, a spenót, a zeller, különböző lencsefélék, illetve a bogyós gyümölcsök, főként a vörös szőlő, fekete ribizli, bodza, fekete szeder, fekete cseresznye.

A vegyület egyébként a növények az UV sugárzásra és kártékony kórokozók támadására adott önvédelmi reakciójaként jön létre.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

 

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: wikimedia.org)